Categories
Uncategorized

Här kan du spana på norrskenet

Här kan du spana på norrskenet

Den allra bästa tiden för att se norrsken i Sverige är mellan November och Februari, så den som vill se färger dansa över himmelen kan få se aurora borealis under vinterhalvåret. Men i de flesta fallen räcker det inte att gå ut på gräsmattan för att se det vackra skådespelet, utan man kan behöva resa lite längre norrut beroende på vart man bor, men det är absolut en resa som är värd färdsträckan!

Abisko är nog den kändaste platsen i Sverige för att se norrsken. Aurora Sky Station i Abisko har faktiskt utsetts till den bästa platsen i världen för denna fantastiska upplevelse av Lonely Planet. Även om man se norrsken lite här och var uppe i norra Sverige så ökar man sin chans genom att resa till Abisko, där man kan se norrsken nästan varje kväll från oktober månad fram till slutet av mars. En annan populär plats är Icehotel i Jukkasjärvi.

Sedan har våra grannländer också en del norrsken att bjuda på! Norrmännen reser till Svalbard, i Finland är det Kakslauttanen Arctic Hotel som är allra populärast (där man kan ligga i en varm säng i en glasigloo under färgernas dans) och på Island kan man se norrsken på många olika platser runt den lilla ön.

Även Skottland har en del spännande norrsken på Shetlandsöarna, Orkneyöarna och Hebriderna. Så det finns en del platser att välja på om man vill ge sig ut på norrskensspaning! Det är en oförglömlig upplevelse så vi rekommenderar verkligen att ni testar.