Categories
Uncategorized

Skapa en ergonomisk arbetsmiljö

Skapa en ergonomisk arbetsmiljö

Om du vill jobba med design, webb, sociala medier eller annat digitalt arbete i många år framöver är det viktigt att du ser till att skapa en ergonomisk arbetsmiljö. Inom dessa branscher spenderar de flesta en stor del av sin tid sittande på en kontorsstol framför datorskärmar. Trots att man sitter still så sliter det på kroppen att sitta ner för länge – faktum är att det just är stillasittandet som många gånger är dåligt i längden. 

Arbetsställningen gör större skillnad än man kan tro

För att minimera risken om att få ont i rygg, nacke, huvud och armar behöver du lägga tid på att skapa en så bra arbetsmiljö för dig som möjligt. Sitt inte på en hård trästol hela dagen – utan skaffa en riktigt bra kontorsstol som du kan ställa in efter din kropp. Du kan även testa att sitta på en pilatesboll ibland för att stärka ryggen. 

Det spelar ingen roll om det bara är du som är anställd i ditt företag eller om du jobbar på ett stort företag, som exempelvis funnel.io, – du förtjänar alltid att sitta och arbeta skönt. Om du har möjlighet kan ett höj- och sänkbart skrivbord vara bra att införskaffa. Då kan du ställa dig upp ibland men ändå fokusera på arbetet och få en bekväm ställning. 

När du byter arbetsställningar lite då och då aktiverar du även hjärnan på något annat än din datorskärm. Även om det är för en kort stund så får hjärnan nya intryck och kan därmed komma tillbaka till arbetet med lite nya energi och kraft. En bra och ergonomisk arbetsmiljö, samt en bra arbetsställning, är en förutsättning för att du ska kunna jobba med det du älskar ända tills du går i pension.