Billingsfors för barn och ungdomar
Billingsfors för barn och ungdomar

Billingsfors för barn och ungdomar

Billingsfors för barn och ungdomar

Hur är det att växa upp i en mindre ort? Vad finns det egentligen för möjligheter och hur trivs barn och unga? Det finns bra möjligheter att trivas, men så klart kommer det alltid att finnas personer som längtar efter något helt annat. Personer som längtar bort finns oavsett om man bor i centrala Stockholm eller lantligt i Billingsfors, man får göra det bästa utifrån sina förutsättningar.

Bor man i Billingsfors finns det förskolor att sätta barnen i, men grundskola och uppåt är man hänvisad till omkringliggande orter. Det finns ett gymnasium i Bengtsfors och kommunen står för resekostnader för barn som behöver åka.

På gymnasiet finns flera olika program att välja mellan och ungdomarna kommer med säkerhet att hitta något som passar riktigt bra. Att behöva åka till annan ort för skola kan verka lite tufft, men de flesta barn trivs riktigt bra med det. Möjligheten finns då att lära känna personer från andra orter och på så sätt knyter man mer kontakter.

Att det inte finns en skola på den lokala orten behöver alltså inte vara negativt, många ungdomar ser det som en positiv upplevelse och trivs riktigt bra med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *