Information om Billingsfors
Information om Billingsfors

Information om Billingsfors

Billingsfors är möjligen inte den första ort man tänker på när det är dags att flytta, men varför inte egentligen? Här bor strax över 1000 invånare som lever och trivs nära naturen, sjöar och grannlandet Norge ligger runt knuten om man så önskar.

Det är lätt att boka ett hotellpaket i Stockholm, dit man kan åka och uppleva storstadens puls och ägna sig åt shopping och mycket annat. Till Billingsfors kommer man sedan tillbaka och kan njuta av lugnet och naturen igen

Orten erbjuder mycket historia för den som är intresserad. På orten anlades ett järnbruk år 1738 och i samband med detta uppstod också smedjor runt omkring järnbruket. År 1763 stod en kyrka färdig som bruket ägde från början.

I slutet av 1800-talet lades järnbruket dock ner helt och hållet som på många andra orter. Istället restes en cellulosafabrik som än idag är aktivt i Billingsfors. En industriort där fabriken haft en central roll genom historien i form av arbetstillfällen för personer som är bofast i och runt omkring orten.Som på många andra mindre orter är människor i Billingsfors van att lösa saker själv och inte rädd för att själv ta tag i saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *