Online shopping – bra eller dåligt för miljön?
Online shopping – bra eller dåligt för miljön?

Online shopping – bra eller dåligt för miljön?

Det finns både positiva och negativa aspekter av den explosivt växande marknaden för online shopping. Visst är det bekvämt att kunna beställa vad man än behöver när man än behöver det utan att behöva lämna hemmet. I somliga fall kan man göra miljön en tjänst genom att till exempel hämta ut sina recept på nätet och få de hemskickade, men man kan också belasta miljön om man gör en massa små beställningar på saker och ting som man annars kan köpa i matbutiken.

Om du har ett recept som du vill hämta ut på nätet, då går du bara in på Apoteas hemsida och klickar på “mina recept“, så kan du använda din e-legitimation för att identifiera dig och så skickas det hem till din adress. Det betyder att du slipper sätta dig i bilen och köra till apoteket och tillbaka igen vilket förmodligen skapar mindre koldioxidutsläpp, eftersom apoteken planerar sina leveranser så att många människor får sina mediciner hemskickade den dagen. Men om du går in i en webbutik och beställer en liter mjölk istället för att promenera till Konsum, då utnyttjar du systemet på miljöns bekostnad.

Här är det vi som konsumenter som måste ta ansvar för våra handlingar. Ju mer ansvar vi tar som individer, desto bättre samhälle skapar vi. Ett samhälle för framtida generationer och bevarade djurarter och gröna skogar. Så nästa gång du ska köpa någonting online – tänk efter först. Är detta bra eller dåligt för miljön?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *